Израелските власти, които търсят останките на хора, избити от Хамас на 7 октомври, получиха

...
Израелските власти, които търсят останките на хора, избити от Хамас на 7 октомври, получиха
Коментари Харесай

Орел помогна на израелските власти да намерят тела близо до Газа

Израелските управляващи, които търсят останките на хора, избити от " Хамас " на 7 октомври, получиха непредвидена помощ от белоопашат орел, който неотдавна кацна в Израел. На птицата вече се приписва заслугата за намирането на четири тела и останките на пето.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 968
Военен чиновник, участващ в продължаващото търсене на телата, изясни пред пресслужбата на ТПС, че белоопашат орел, прочут още като  " морски орел ", е привлякъл вниманието на чиновник от Израелската работа за природата и парковете.

" Те са водни обитатели и живеят към езера и водоеми. Рядко им се случва да кацат на твърда земя за продължителни интервали от време ", споделя служителят.

" Един ден ми се обади човек от Управлението за отбрана на природата и парковете ", спомня си военният. " Някаква хищна птица, която е кацнала. Той ми изясни, че е много необичайно тази хищна птица да остава на земята за продължителни интервали от време ". Управлението на природата и парковете наблюдава хищните птици, тъй че този съответен орел към този момент е имал GPS, прикован към крайници му.

" Той показа приложението, което следи птицата, и в него се загатваше, че тя прекарва до два часа, а от време на време и повече, към региона на гората Бе`ери на несъмнено място ", сподели офицерът. " Бяхме заети с други неща, изначало не му обърнахме внимание, само че го установихме още веднъж. Така че изпратих човек там. И намерихме четири тела съвсем навръх мястото, където беше открит орелът. Причината, заради която той беше на земята, беше, че избираше мъртви тела ".

Военният означи, че телата се намирали във външния периметър на зоната за търсене: " Така че стигнахме там две седмици по-рано, в сравнение с бихме могли ", сподели офицерът. Най-малко 130 поданици на кибуц Бе‘ери бяха избити от " Хамас " на 7 октомври.

Офицерът сподели, че орелът е отвел екипа и до останките на друга жертва близо до кибуц Кисуфим, която е в развой на идентифициране. Според военния птицата не е получила никакво название. Запитан какъв брой дълго се чака да остане орелът, той сподели: " Докато има някакъв интерес на земята ".

Около 1200 души бяха убити по време на нападението на " Хамас "  срещу еврейски общности наоколо до линията Газа през октомври, а за 239 души е доказано, че са държани като заложници в Газа. Властите са разпознали 870 от жертвите, до момента в който други към момента са в неопределеност. Археолози са привлечени да оказват помощ за намирането на останките на избитите израелци.

След като бъдат открити, останките се изпращат в лагера Шура, военно оборудване покрай Реховот, за да бъдат разпознати. По-трудните за идентифициране остатъци се изпращат в Института по правосъдна медицина " Абу Кабир " в Тел Авив.

Белоопашатите орли се хранят с риба, дребни бозайници и трупове. Обикновено се виждат в определени интервали от годината в естествения резерват " Долината Хула " – известно място за наблюдаване на птици в Северен Израел.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР